lauantai 22. tammikuuta 2011

Rakkautta ja "anarkiaa"

Jaaha, se alkaa olla pian viimeinen viikko kielikurssia edessä. Samalla edessä on HANin eli Hogeschool van Arnhem in Nijmeden orientaatioviikko. Seuraavasta viikosta tulee ihana ja kamala yhtä aikaa. Toisaalta aletaanjättää hyvästejä kielikurssilaisille ja pitäisi lukea hollannin alkeiden päättökokeeseen, toisaalta on jännittävää tavata uusia ihmisiä, joiden kanssa kenties viettää tai opiskelee seuraavat kolme kuukautta, sekä orientoitua toisenlaiseeen koulunkäyntiin. Noh, katsotaan miten se menee, koska mun pitäisi tehdä kaikkea yhtäaikaa. Eli juoksen kuin aropupu paikasta toiseen tai oikeastaan pyöräilen, kunhan saan taas takarenkaan sisäkumin korjattua.

Mutta meneillään olevaan viikkoon vielä. Perjantaina katsoimme koko porukalla ja opettajien kanssa koulussa elokuvan Alles in liefde eli Love is all. Elokuva oli siis hollantilainen versio amerikkalaisesta elokuvasta ja puhuttiin hollanniksi, mutta meillä oli englanninkielinen tekstitys. Joo-o, kyllä vielä paljon on opittavaa hollanninkielestä, koska vain tutut sanat pystyi tunnistamaan, mutta kaikki muu oli hebreaa, eli englannin kielen lukemiseksihan se meni.

Illalla lähdimme koko porukalla Billa Bongiin. Se on paikallinen clubi, jossa voi tanssia. Se kuitenkin näyttää pubilta. Se ei ole kauhean iso, mutta todella suosittu. Menimme sisään noin kahdentoista aiakaan ja yhdeltä sinne oli jonoa ja ihmiset jonottivat sinne vielä kolmen jälkeenkin. Paikka oli lopulta aivan liian täynnä, että pakokauhu meinas tulla siinä lähtöä tehdessä. Kaikki olisivat halunneet tanssimaan alakertaan, mutta onneksi ovella oli portsari, joka rajoitti väen määrää. Tämä merkitsi sitä, että ihmiset siis jonottivat baarin sisällä päästäkseen "tanssihuoneeseen". Erittäin eriskummallista, mutta ymmärrän miksi, ihmisiä oli liikaa. Musiikki olisi voinut olla parempaa, mutta ihan hyvin sitä tanssi. Ilta jatkuikin kolmeen asti siellä ja itse menin ensimmäisten joukossa nukkumaan klo 4 aamulla. Nukuin klo 13 asti, mikä on ennätys taas pitkään aikaan.

Eli täällä menee ihan mukavasti. Seuraava viikko stressaa, mutta eiköhän siitä hengissä selvitä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti